2020-01-21 881 浏览
经过告士打道都留意到呢间好抢眼既酒吧,霓虹灯既门面,睇个名就知以西班牙tapas为主~最近负能量太多,要比个藉口自己过黎放松一下。Tapas既特点系细细碟,可以多试几款。慢煮既薄切八爪鱼片,配搭浓浓既蕃茄蓉及香草碎,沾上清香既橄榄油加强味鲜效果。横幅肉质不韧且带点柔软,鲜味非常。见有几款鹅肝菜式,试下呢个Foie Gras lollipop 鹅肝球加左白酒,食既时候喺开心果碎上翻几翻,外层口感添上一份果仁既脆味及鲜色。作为冷盘既鹅肝,入口细滑如牛油般的幼腻。8点前系happy hour时段,当然要先饮返杯! 点了杯Tanqueray House Gin Tonic,Balloon Glass 里头加入青瓜刨片、角切LIME,口味清新get fresh,一啖入口冰爽凉快,视觉感鲜明醒神。另一杯系充满热情魅力既Red Sangria,轻轻闻一下已经有肉桂既香味,仲有苹果粒,果香扑鼻! 西班牙薯仔蛋饼薄薄既蛋皮内层系幼滑既薯蓉,轻轻一切中心位更有流心状,配上红椒粉酱汁味道细致香口。青口向来不是我的喜好,店家推介我们可试一下西班牙煮法,用上西班牙香肠大量蒜片香草蕃茄煮成既酱汁,不单止唔会掩盖青
最近负能量太多,要比个藉口自己过黎放松一下。
Tapas既特点系细细碟,可以多试几款。

作为冷盘既鹅肝,入口细滑如牛油般的幼腻。
Foie Gras lollipop

8点前系happy hour时段,当然要先饮返杯!
另一杯系充满热情魅力既Red Sangria,
轻轻闻一下已经有肉桂既香味,仲有苹果粒,果香扑鼻!
西班牙薯仔蛋饼

青口向来不是我的喜好,店家推介我们可试一下西班牙煮法,用上西班牙香肠大量蒜片香草蕃茄煮成既酱汁,不单止唔会掩盖青口肉本体既清甜,酱汁更为其增添一份鲜香,肉质细致不粗糙。
黑毛猪鞍架伴些厘醋烧汁
足二人份量既厚嫩猪鞍,先落刀切开带脆薄既金黄外层,肉肌经慢煮处理后色泽依然呈娇嫩既浅粉红色,沾上惹味轻质既酱汁入口,鲜极嫩滑之余又带浓厚既脂香。
黑毛猪鞍架伴些厘醋烧汁
切成小件慢慢细嚼感受一下酱香融合猪鞍肉多汁既滋味,遍布底层既鲜炸薯粒同样不能错过,香脆可口。
2020-01-13
Foie Gras lollipop