2024-06-24
观塘呢间餐厅露型风餐厅主打东南亚风味,环境简约时尚,感觉好chill。首先上枱嘅系生焗泰式叉烧$138,叉烧有少少浓边。内里肉质鲜嫩多汁,配上泰式酸甜酱汁,味道层次丰富。酸甜中带有微辣,真系好开胃。泰式扎肉拼鱼饼汤粉$78系我哋其中一道主食,汤底清甜但又有浓郁嘅香料味,扎肉嫩滑,鱼饼弹牙。越式生牛肉汤粉$78亦都唔错,生牛肉片切得薄薄地,放入热汤中轻轻一捞就熟,肉质鲜嫩。配埋青柠、九层塔同豆芽,味道更加丰富。蒜蓉鱼露炒通菜$78系一道简单但好味嘅配菜。通菜炒得火候刚好。蒜茸包$38,包身香脆,微微蒜茸香带点牛油香。饮品方面,我哋点咗桂花花蜜$28,桂花嘅香气配上蜂蜜嘅甜味,饮落去唔会太甜。餐厅嘅氛围非常舒服,适合同朋友聚会或者轻松一下。
餐厅嘅氛围非常舒服,适合同朋友聚会或者轻松一下。