2022-11-22
好钟意黎哩间酒吧餐厅,因为佢系又系闹市中但又有露天户外既感觉。气氛又好,坐系户外高枱既位置望出铜锣湾既高楼大厦同热闹既环境都好舒服。不过哩度冇得book枱,只接受walkin。所以想要靓位最好六点前黎到,有时仲会有live band 表演,都几Chill架。😋单骨鸡翼 $88通常都系双骨或冇骨鸡翼,比较少食单骨鸡翼。都唔错,容易咬。炸得好脆鸡翼好juicy。一般配墨西哥嘅酱汁都会比较辣,虽然我唔系太食得辣,但又会好吸引想食多几旧。😋Nachos $128墨西哥餐厅必食Nachos 啦,粟米片配各式酱汁。好味。同埋送酒一流。慢慢倾计谈心,边食小食既Nachos。😋Mexican Flatbread Pizza $135哩个pizza 都系配墨西哥酱汁,少少辣味。有豆牛肉粒同各式芝士。好夹。pizza最紧要系个饼底够脆够薄。好味。😋Frozen Marg Grande $80 (happy hour)见到隔篱枱有咁大杯唔同颜色嘅饮品,就问店员。原来有加大既size。好正呀,倾成晚都得呀,Grande size 。仲有唔同味道,我地试左Guava/passfruit/rasberry 都唔错
😋单骨鸡翼 $88
😋Nachos $128
😋Mexican Flatbread Pizza $135
见到隔篱枱有咁大杯唔同颜色嘅饮品,就问店员。原来有加大既size。好正呀,倾成晚都得呀,Grande size 。仲有唔同味道,我地试左Guava/passfruit/rasberry 都唔错,酸中太甜,仲系frozen有少少雪芭咁。见到都开心。我地过左happy hour 时间,店员都好好比左happy hour price我地。Lucky。
最爱约港岛朋友仔黎哩度吹水饮野食饭,又唔洗转场落酒吧。同埋而加秋凉真系好好享受户外露天餐厅既时候。食物饮品都唔错,价钱仲唔贵。最重要系唔会限时架😍
⭐️⭐️⭐️⭐️(5星为满)
Cadillac Bar & Grill (铜锣湾)
铜锣湾轩尼斯道500号希慎广场7楼718-719号舖
#饮饮食食 #食好西 #周围玩 #周围食 #介绍返 #餐厅推介 #美食 #香港美食 #铜锣湾美食 #香港打卡餐厅 #打卡 #香港特色餐厅推介 #吃货 #yummy #hongkong #hongkongfoodie #hkfoodie #hkfoodblogger #dinner #露天酒吧