2023-04-02
▫️康城愈黎愈多好野食🤤 见到商场入面呢间西餐厅环境几舒服,仲难得无落雨可以坐outdoor露天位置⛱ 感觉chill得黎又有情调🤭 而且店员们服务态度都好友善亲切☺️💕🍽 Dinner Set for 2 $368▫️呢到既dinner set都几抵食,$368就可以拣2款前菜同主菜🤩 2个人食够晒饱🤪🥣 是日餐汤▫️当晚系薯仔忌廉汤,薯仔味道非常浓郁,好似饮紧稀版薯蓉一样🥔🤣🦞 龙虾汤 +$38▫️另一碗转左龙虾汤,龙虾味超香超浓郁🤩 仲有两只鲜虾好足料🦐🦞 龙虾浓汁意大利粉伴烤波士顿龙虾 +$68▫️意粉煮得弹牙,每啖意粉都挂满龙虾汁🥳 龙虾大大只烤得好香,啖啖肉好滋味🤤🍕 Margherita ▫️餐厅主打纯手工酸种薄饼,用上48小时低温发酵,饼底烟靭松软,批边唔会太㶶🍕▫️配上芝士、罗勒同蕃茄酱既经典口味🍅 仲追加左意式辣肉肠 (+$38),惹味又香口😝🍟 薯条 +$48▫️几乎每餐我都要食薯条🤣 炸得香脆热辣辣,呢个价钱追加好抵食🤑🥂 餐酒 +$48▫️带橙香味既白酒,所以比普通白酒偏橙色🍊 入口清香得黎又唔会太甜🥰
🍽 Dinner Set for 2 $368
🥣 是日餐汤