2023-10-03
喺码头一落船,左手边直行就到Haika Coffee,Cafe行露营风,枱凳同埋餐具都系以露营风格为主,餐厅前面对住避风塘,并设室内外座位,感觉relax,而餐厅设有最低消费,每人一定要叫一杯饮品—————————————————————🍴 脏脏挞 ($48) 呢个系招牌甜品,类似蛋挞,外层系曲奇皮,内层系鸡蛋布甸,上面仲有朱古力酱,一切开就会好似瀑布一半流晒落嚟,打卡able!! 而味道都唔错,钟意食朱古力同蛋挞嘅朋友要试下😋 美味指数: 9/10 —————————————————————🍴 千日洛神花茶 ($48) 花茶以洛神花、千日红、桃花、玫瑰混合而成,味道浓郁,酸味比较重,我个人不太喜欢,感觉有啲奇怪,而外表系非常适合打卡,系以茶壶承载住,下面系用露营煮食炉保温住花茶嘅温度,另外有一个细心位,系设有冰块,冻热饮都ok~😋 美味指数: 2/10—————————————————————🍴 六月合茶($48) 花茶以洋甘菊、玫瑰、合欢花、月季花、皇菊、贡菊混合而成,味道比较清新清甜,比较推荐呢款~😋 美味指数: 6/10
—————————————————————
🍴 脏脏挞 ($48)
🍴 千日洛神花茶 ($48)
😋 美味指数: 2/10
—————————————————————
🍴 六月合茶($48)
😋 美味指数: 6/10