2017-10-31
一向小食麻辣锅既我,因为朋友生日就决定陪佢食下其实辣,我系食到,但麻辣真系好小试呢度既麻辣好劲抽,主要令到个咀劲麻,但好刺激!朋友话同佢系大陆食到既好相似食物全部由朋友发办,食材完全唔同任食个啲,呢度既食材好新鲜唔系用hea料火锅野未上前,先食个尖椒皮蛋,其实唔算系辣反而系皮蛋香味重d。都几开胃个锅一上,真系好夸张,成条龙上甘,影相呃like一流第一样黎既系响铃,同平时买既唔同,会厚身d同长d,唔错~之后黎既系牛脊肉,中意食牛既我差唔多食左大半碟!唔系入口即溶既质感,反而系有咬口,同牛味都算重又冇雪味!仲有牛栢叶,份量算多,但就冇咩特别仲有芝士丸同墨鱼条好中意食佢既墨鱼条,好弹牙d肉又多!芝士丸要小心食,因为会爆酱出黎xd 仲有超长蟹柳,唔会散开,甜甜地,系中间个度烚会好味d最后仲有豆腐,挂汤力一流!吸哂d麻辣汤真系好刺激!虽然佢既茶已经系好香好好饮但始终系热所以叫左个竹蔗茅根解突如其来既麻脾感😂偏甜味但好足料重点系解辣呢度坐得好舒服,又有围裙用which is very important ! Staff上菜反应快,食材高质,值得再黎
其实辣,我系食到,但麻辣真系好小试
个锅一上,真系好夸张,成条龙上甘,影相呃like一流
第一样黎既系响铃,同平时买既唔同,会厚身d同长d,唔错~
仲有牛栢叶,份量算多,但就冇咩特别
仲有芝士丸同墨鱼条
好中意食佢既墨鱼条,好弹牙d肉又多!
芝士丸要小心食,因为会爆酱出黎xd
仲有超长蟹柳,唔会散开,甜甜地,系中间个度烚会好味d
最后仲有豆腐,挂汤力一流!吸哂d麻辣汤真系好刺激!