2021-07-26
经过湾仔就去食下天府人家。离开地铁站大概行5分钟,搭lift上到去就见餐厅。平时食开酸菜鱼🐟,由于男朋友不食鱼,所以今次就试咗 厨师推介 嘅 - 霸王鲜牛肉。真心好食嘅霸王鲜牛肉🐂牛肉系弹口,有质感,唔同平时茶餐厅𠮶啲沙嗲牛肉,林晒,一pat pat咁。 个锅仲有金菇,粉丝,绿色的我估系冬笋丝,因为爽口的唔似冬瓜丝。仲有埋红辣椒🌶️,青椒🫑,花椒。如果喜欢食麻的朋友,可以咬一粒花椒,等个口充满花椒的麻香味,别有一番风味!之后再点左一个娃娃菜,娃娃菜够甜,份量好多,个汤可以饮埋解辣。点左一罐$20的王老吉,同$20的椰青水。虽然知道好贵,不过为咗解辣,点都要嗌定两罐冻饮做后备。两个人食共$398 = 每人大概$200总结:够麻,够香,嘢食质素好!环境坐得舒适,冷气够大,你唔会一路食一路揼晒汗,尤其食辣野。缺点: 嘢饮偏贵,为求经济的朋友,可以饮茶,因为茶介 🍵都要$20。
离开地铁站大概行5分钟,搭lift上到去就见餐厅。
真心好食嘅霸王鲜牛肉🐂
仲有埋红辣椒🌶️,青椒🫑,花椒。
点左一罐$20的王老吉,同$20的椰青水。
虽然知道好贵,不过为咗解辣,点都要嗌定两罐冻饮做后备。
两个人食共$398 = 每人大概$200
总结:够麻,够香,嘢食质素好!