2021-12-09
之前去过SENSU既沙田店已觉得好靓😍😍今次就黎到荃湾分店,试佢地既限定鸟笼tea set~~餐厅装修以森系风格🌳为主题,环境舒服!同朋友倾下计食下tea相当唔错🥰🥰-🌟SENSU为庆祝铜锣湾SOGO店即将开幕🥳🥳由即日起至12月31日,凡惠顾「青の鹊舍」下午茶套餐可享半价优惠($144/2位)‼️‼️记得要登记成为会员先可享用此优惠喔🙆🏻♀️🙆🏻♀️-🫖青の鹊舍Tea Set $144/2位✨上枱时店员会加入干冰🧊,出哂烟咁打卡一流📸📸Tea Set总共有4款咸点同4款甜点,每款都卖相精致~~咸点有︰🥑墨西哥牛油果鸡肉多士🥧茉莉花杂莓布列塔尼酥饼🥪明太子蛋酱三文治🍤开胃香槟黄金虾-当中至爱墨西哥牛油果鸡肉多士😋😋多士好脆身,面头铺满牛油果酱同鸡肉,口感丰富!!味道都好清新,一啖摆落口好满足❤️❤️甜点有︰🍰薰衣草芝士蛋糕☕️焦糖咖啡挞🍊香橙云呢拿蛋糕🥧英式松饼配草莓果酱及德文郡忌廉-全部甜点都好好味!我就最钟意薰衣草芝士蛋糕🤤🤤蛋糕面头有薰衣草做装饰,口感绵滑好浓芝士味~~底部系芝士脆饼,十分松化!唔错👍🏻👍🏻饮品︰🧋伯爵奶茶配黑糖寒天呢杯奶茶采用三种茶包浸泡而成,包括伯爵茶、乌龙茶同锡兰红茶
今次就黎到荃湾分店,试佢地既限定鸟笼tea set~~
🌟SENSU为庆祝铜锣湾SOGO店即将开幕🥳🥳
记得要登记成为会员先可享用此优惠喔🙆🏻♀️🙆🏻♀️
🫖青の鹊舍Tea Set $144/2位✨
上枱时店员会加入干冰🧊,出哂烟咁打卡一流📸📸
Tea Set总共有4款咸点同4款甜点,每款都卖相精致~~
咸点有︰
🥑墨西哥牛油果鸡肉多士
🥧茉莉花杂莓布列塔尼酥饼
🥪明太子蛋酱三文治
🍤开胃香槟黄金虾
当中至爱墨西哥牛油果鸡肉多士😋😋
多士好脆身,面头铺满牛油果酱同鸡肉,口感丰富!!
味道都好清新,一啖摆落口好满足❤️❤️
甜点有︰
🍰薰衣草芝士蛋糕
☕️焦糖咖啡挞
🍊香橙云呢拿蛋糕
🥧英式松饼配草莓果酱及德文郡忌廉
全部甜点都好好味!我就最钟意薰衣草芝士蛋糕🤤🤤
蛋糕面头有薰衣草做装饰,口感绵滑好浓芝士味~~
底部系芝士脆饼,十分松化!唔错👍🏻👍🏻
饮品︰
🧋伯爵奶茶配黑糖寒天
呢杯奶茶采用三种茶包浸泡而成,包括伯爵茶、乌龙茶同锡兰红茶~~
再加上4.2鲜奶同手炒黑糖,口感特别香甜浓厚!推介大家试试❤️❤️
🍹蓝蝶花香芋奶茶配寒天
朋友就叫左呢杯蓝蝶花香芋奶茶~~
味道好香,带淡淡既香芋味😋😋
寒天好有咬口,整体唔会太甜,几好饮👍🏻👍🏻