2018-07-08 2513 浏览
话说呢排真系好钟意食拉面,特登走去揾下有冇啲咩嘢嘅拉面店系好食,跟住有日放工就见到呢一间嘅评价都唔错,就走来试一试。见到餐牌里面有呢一个青色汤底嘅拉面就好奇想试一试,因为未见过有青色汤底嘅拉面,心谂会唔会系一个伏嚟嘅呢!🤔于是就点左呢个青龙拉面$99,买相好简单,加咗芦笋蟹柳同埋鱼子喺里面,之后同老板倾开原来芦笋系代表蜻蜓,鱼子系代表蜻蜓嘅蛋,其实系一幅图画来,系日本传统嘅构思嚟, 真系唔讲唔知。讲返个面先,望落真系好普通除咗个汤底颜色特别之外,不过但系如果真系咁普通点解会有咁多人赞嘅咩,所以我就特登黎试一试。当你到先至知呢个拉面要六点后先供应,但系我同老板讲话我特登国内去食呢个拉面所以佢特登叫人煮咗个汤底俾我,因为佢话个汤底系每日新鲜整要拗到六点先好味,所以今早唔会买住,但系佢好好人特登整俾我。呢个汤底真系好特别有好香浓嘅猪骨味亦都有菠菜味喺里面,好清新而且唔会好heavy,个拉面亦都好爽口弹牙,其他嘅配料亦都好新鲜,叉烧亦都系,个汤真系非常之好饮我饮咗好多,同埋本身原来老板喺铜锣湾开舖但系加咗租所以来左太子,所以都好耐历史。整体来讲呢个拉面非常之好食跟住叫咗呢个日本梅子雪碧$18,

,心谂会唔会系一个伏嚟嘅呢!🤔
跟住叫咗呢个日本梅子雪碧$18,用咗日本梅子,同雪碧好夹
同埋叫咗呢个八爪鱼波波$22 ,个波里面好多八爪鱼,好弹牙,好似食紧墨鱼丸咁,正

今餐非常之满意
  • 青龙拉面