2018-12-26
青衣地区甜品店 特色甜品🍮难得嚟到青衣食完晚饭梗系要揾啲甜品食下啦 因为唔想食一啲连锁嘅甜品店想试吓地区特色甜品所以经过呢间甜品铺就入咗去试吓啦😋基本上入到去都拣晒一啲系其他甜品店小厅嘅甜品 试下特别的既野嘛! 啱听🤔一见到餐牌写住个火焰雪山$42梗系叫下睇下系咪真系有火啦 点知叫完之后个甜品上枱嘅时候真系有火烧住 够晒特别用嚟影相打卡都回本 但食落去其实有啲似蛋白疏乎厘所以食几啖就好快冇晒😢另外我哋叫咗一件朱古力慕丝蛋糕$21 呢个价钱一件朱古力蛋糕其实都算几平 起码东海堂都要呢个价钱 食落去正正常常 同其他甜品店食到嘅蛋糕差唔多😁焦糖香蕉pancake伴雪糕$44 呢个价钱有三块pancake仲有雪糕其实都系几平但系我就觉得佢嘅班cake有啲太过硬身 所以食落去麻麻 但系呢间甜品都几抵食!法式焦糖炖蛋$32 觉得呢个甜品算系咁多样嘢入边最好食 食落有啲似焦糖炖蛋又有啲creamy 同平时食开嘅有少少分别 算系呢间铺头比较有特色嘅甜品🤔总括嚟讲呢间都系一间几有特色嘅地区甜品店 如果大家嚟到建议大家可以试吓呢度嘅法式焦糖炖蛋同埋火焰雪山 算系比较有特色嘅甜品😇😇😇