2023-03-01 195 浏览
本来就系青衣做紧野,既然一场黎度索性系呢头附近食埋lunch先走🤔同朋友系青衣城揾到呢间主打日式烧肉同火锅放题嘅餐厅,我就好耐冇食过烧肉,唔使犹疑,一定食烧肉放题😂松烧肉放题属于中价位,有135品,有安格斯和牛!餐厅分开烧肉同火锅两边,所以唔会见到隔离台系打紧边炉😝通风处理得好好所以都唔觉好大油烟!—————————————————————📍 佐贺山田 地址: 青衣青敬路33号青衣城1期2楼203号舖✍🏻/食评/◍ 烧肉松放题 $298 「雪の烧肉盛」— 呢个系叫嘢食前就会送上,烧肉盛共有7款靓牛肉🥰~包括日本佐贺和牛、美国上级牛助肉、美国SRF安格斯和牛牛板腱、美国SRF安格斯和牛一口牛、美国牛小排、簿切美国SRF安格斯和牛牛板腱同骨付牛肋骨,和牛真系唔同D~入口即融🥹除咗牛肉之外仲有猪同鸡,要原味又得,想重少少口味嘅可以拣调咗味个d~个人钟意牛肉多D因为真系好重牛味好有油香٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و之后就可以追加肉类,个人推荐牛舌!真系超级爽好入口即溶。另外甲罗烧都好smooth蟹膏满满😍烧菠萝都好甜好juicy!食晒主食仲可以去攞明治雪条同甜品杯😝
松烧肉放题属于中价位,有135品,有安格斯和牛!
—————————————————————
📍 佐贺山田