2024-07-26 1011 浏览
青衣城新开越南餐厅新开,喺门口见个Menu又唔算贵,所以去试吓。佢应该同隔篱𠮶间星马印其实系同一间。我老公试咗火车头,我自己试咗西贡鲜茄蟹肉海鲜汤檬粉。汤底非常普通,火车头都还可以。我自己𠮶个蕃茄蟹肉海鲜汤檬粉就完全食唔出海鲜味只有蕃茄味。有两只连壳细虾,冇咩蟹肉。试咗我老公𠮶个火车头,佢汤底唔多feel到系牛骨煲,不过都够咸味嘅。佢牛肉系唔错嘅。但整体上就好一般。环境都ok,始终新开。但我老公觉得佢座位有啲污糟。可能座位清洁唔够。呢间餐厅我本人帮衬一次就够。本来都想试吓隔离间餐厅,但食完呢个之后我谂我应该唔会去试。我见隔离枱果个炸虾饼个样都唔错,可能炸物会好啲。幅图碗面系未开始食,虽然佢个样好似食咗一半咁 🤣

我见隔离枱果个炸虾饼个样都唔错,可能炸物会好啲。

幅图碗面系未开始食,虽然佢个样好似食咗一半咁 🤣

西贡蟹肉海鲜汤檬粉