2024-05-03 122 浏览
今日系青衣收工,想喺附近揾啲嘢食,行行吓见到呢间好光鲜嘅冰室,现场都有好多侍应同埋食客,就决定入去试吓啦。睇餐牌见都系冰室种类嘅食物,比较特别就有妙龄乳鸽同芝心虾多士(6件),我哋都有叫到嚟试下。另外要左个铁版西冷牛扒餐(配焗薯,黑椒汁,日式粟米汤)同一个焗牛舌芝士意粉。两份小食就上枱先,虾多士有六件,上枱都好热辣辣,大大份,另外有啲配菜同沙律酱可以点,食落好香口。个乳鸽我哋有要求到一开二,一人一半都好多肉食,个皮又香胆,仲有椒盐点。之后就到主菜,个焗意粉上枱先,蕃茄酱好香,牛舌就又厚又大片,送意粉真系一流。铁版餐就有跟个粟米汤,又大碗又热。个铁版上枱都好热,仲可以自己倒汁,块牛扒我地拣左五成熟,上枱都无过熟到,食落啖啖肉,另外仲有个焗薯,好少何喺铁板餐会见到有焗薯拣,个焗薯都好好食,入边够腍。最后我哋叫左两杯嘢饮,红豆杏霜同菠萝冰。红豆杏霜喺出边比较少见。两杯饮品都好大杯好足料,好饮!#青衣美食 #香港美食 #香港必食 #香港探店 #香港打卡 #香港旅游 #香港必喝 #青衣探店 #香港日餐 #香港好去处 #青衣推荐食品

2024-04-29