见屋企附近一间日本料理出左个一人锅就想去试下,冻冻地最啱食下shabushabu🌟杂锦和风火锅:呢个锅系佢地新推出既产品,配料超多,佢系类似寿喜烧形式咁,每人一个小锅,可以拣寿喜烧/猪骨汤/辛辣泡菜汤。今次特别d想拣平时少拣既寿喜烧汤底,仲额外叫多左一碟牛肉都系加$1x蚊咋。打完边炉最后放埋个赞歧乌冬就最完美。挂住食都冇影到乌冬张相,d乌冬好滑好弹牙,一d都唔粉。冇得去日本都可以叹番个寿喜烧过下瘾🤣叫呢个餐仲送左一只日本室津蚝连少食蚝嘅我都觉得正,超级新鲜香草烧鸡翼🌿:鸡翼系开左半边黎烧,有心思,烧得好香亦都Keep好多肉汁,而且鸡肉都好嫩滑珍宝蟹籽沙律:见到咁大份都吓左一跳,食得多肉食番呢个清清肠胃就最啱,非常清新,如果蟹柳丝多番dd口感会更加好火炙黑松露带子卷:黑松露寿司呢个组合都几新颖,大大件,每件都加左黑松露酱系上面,钟意食黑松露既一定要试!网烧美国牛仔扒🥩定食:呢个餐真系十分有惊喜,一来佢唔贵,二来啲牛扒煎得啱啱好,七成熟唔会太生,即使肥肉唔多都唔会韧,加埋个烧汁真系超晒班😋Dinner set有埋沙律同前菜跟,好抵最后叫左两个甜品,好满足,饱住个肚番屋企!北海道芝士蛋糕:质

和风一人火锅
美国肥牛片

连少食蚝嘅我都觉得正,超级新鲜

香草烧鸡翼

珍宝蟹籽沙律

火炙黑松露带子卷

网烧美国牛仔扒定食

北海道芝士蛋糕
北海道红豆配绿茶小丸子雪糕

最后叫左两个甜品,好满足,饱住个肚番屋企!

北海道芝士蛋糕:质感幼滑,加上浓厚嘅芝士味,食落唔太甜,唔漏

北海道红豆配绿茶小丸子雪糕:绿茶雪糕用雪米糍嘅皮包住,烟烟韧韧,加埋忌廉红豆,最佳配搭

店员服务都好好,冇水即刻refill,食完就帮手收碟
和风一人火锅
美国肥牛片