2023-12-12 173 浏览
喺青衣城3楼见到“乐天皇朝”,谂起好食啲嘢,太多选择,唔知拣咩好,但今日有个原则就系唔拣辣嘢,保护喉咙,最后大家意见一致,点咗以下食品:“萝卜丝酥饼 ”、“炸馒头”、“李白醉鸡 ”、“上海风味医鸭 ”、和“开洋葱油拌面”。萝卜丝酥饼唔系好多地方有得食,有时第二度有得食,但个样丑丑怪怪,冇晒食欲,但呢度唔同,一路都keep住水准,一排整齐的卷卷的排纹,看得我心花怒放,食落口感更酥脆,而萝卜丝亦有口感,味道适中,正👍。炸馒头有细时回忆,唔知系为左碟炼奶或是馒头本身,总之好食就得;醉鸡就系钟意佢淡淡的酒香同嫩滑的鸡肉,呢点“乐天皇朝”做到恰到好处。葱油拌面系每次必点的面点😋😋