2022-12-21
要揾地方同屋企人食团年饭,见青衣城有间新开泰国菜就即管试下。当晚一行8人,8点左右到,先讲环境,布置好有泰国feel,座位宽敞,唔会坐得逼逼咁,职员都好主动招呼。打开menu,呢个价钱系青衣城黎讲绝对系"平",种类亦算多,都系叫d大路野试下先...煎蚝饼,好似98蚊... 估佢唔到咁大份,至少4-6人份量,真正外脆内软,半点腥味都冇,d蚝仔又大只又新鲜,绝对必食!! 🌟🌟🌟🌟🌟 (太好食,唔记得影相,真系好大碟...) 菠萝炒饭,又系非常之大碟,大大只虾,仲有原条烧菠萝,炒饭十分入味,但估唔到个烧菠萝都好甜,水准以上 🌟🌟🌟🌟🌟冬荫功,因为我唔食辣,所以就唔评,不过屋企人话好足料同味道够正宗之后系XX鱼,因为小弟唔食鱼所以唔知叫咩名,家人话条鱼够新鲜大条仲有就系猪手,(唔记得影相... ) 炆得够晒淋,块皮做到入口即溶,超入味,我最爱之一 😋😋总结,性价比极高,计返每人百松d蚊,饱到想食埋甜品都唔得... 另外见佢有早餐同tea set,真系大家乐价钱,揾日会再去试下,推介: 猪手,煎蚝饼,菠萝炒饭 (份量偏大,食得晒先好叫)