2023-02-10
青衣高质和牛烧肉放题 呢间系青衣城嘅日式居酒屋 朋友推介咗好耐 今日终于有机会试吓啦 佢有打边炉放题及烧肉放题 真系好吸引 最后我哋拣咗中价嘅烧肉放题😋😋 松放题$398/位 职员会先送上-个牛肉拼盆 ~「雪の烧肉盛」有7款靓靓牛肉😋😋美国S R F安格斯黄牛一口牛日本佐贺黑毛和牛美国牛小排薄切美国S R F安格斯和牛牛板腱美国上级牛肋肉骨付牛肋肉牛肉质素好高 入口即溶 口感鲜甜 食完一块又想食第二块 真系追住食🥰😋 除咗雪の烧肉盛 我哋另外都可以再追加牛肉 我朋友唔食牛肉 所以我已经够晒牛肉啦😄豚肉及鸡肉方面都好丰富 有日本黑豚梅肉 日本泡菜豚肉 日本黑豚肉眼 厚切日本豚肉 猪颈肉 猪大肠鸡亦 日本鸡爽肉 鸡腿肉及鸡肾😋😋我朋友就主要专功豚肉 鸡肉及海鲜 真系样样食少少到饱到傻咗 正呀👍🥰 海鲜方面都好多 特别一提 有 甲罗烧 牛油广岛蚝 盐烧牛油带子 墨鱼仔 多春鱼… …海鲜好新鲜 甲罗烧我都encore左 广岛蚝非常饱满 带子鲜甜😄😋😋 出边仲有自助吧 有甜品 汽水及雪糕 可以自取 佢啲雪糕全部都系明治雪糕 我都试咗有三款㗎 我最钟意嘅红豆雪条😄🤣 蓝莓乳酪🧀️北海道牛乳雪条日本明
松放题$398/位
骨付牛肋肉
蓝莓乳酪🧀️
北海道牛乳雪条
日本明治红豆雪条
整体来讲 环境舒适 价钱合理 用餐时间适中 用料上乘 下次试埋佢嘅火锅放题先🤣🥰🥰
🎈 佐贺山田 (青衣)
青衣青敬路33号青衣城1期2楼203号舖
kfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodlover #香港美食 #香港必食 #hkfoodpic #hkig #food #foodie #foodstagram #foodblogger #meimei #852food #852foodie