2021-03-05 177 浏览
对青衣城认知唔系好深 见呢间正正常常 试就一定唔会衰 第二次来到就认准呢间啦 屋企人都好钟意食😍btw 隔离有两间日本嘢好似唔错 下次可以去试试!🥟小馆五福拼 💰80顾名思义就系有五只唔同色嘅小笼包😍分别系带子鲜肉小笼包、生拆蟹粉小笼包、黑松露小笼包、麻辣龙虾小笼包同埋鲜肉小笼包我食左黑松露味 黑松露味好出好惹味!肉都正常好味🤩攞来影相真系靓!🥗紫淮山小炒 💰68充满健康嘅一盘菜🤩入面有紫淮山 莴笋 木耳同埋藕片 淮山平时食得多 紫淮山就真系未试过!黏黏嘅口感都系同一般淮山 一样 不过会好睇D🤪其他蔬菜都清脆新鲜 值得一试!🍗水晶肴肉 💰~50冰冰冻冻嘅肴肉真系十分推荐!制作工艺真系不愧为本帮菜嘅代表😍咬落去好似食紧啫喱咁 同普通肉质有好大分别 十分推荐😍🍖红烧乳鸽 💰29乳鸽已经切好四等份同头尾 个人就觉得偏油 不过价钱系到 性价比都算高!十分惹味🤩🫓荠菜肉丝炒年糕 💰68荠菜好似雪菜咁铺满晒年糕🤣肉丝好长好白!完全睇唔出系肉丝 超级嫩!呢个年糕系偏清淡嘅 而且系一片片装 食惯左条装 呢只都唔错👍🏻🍨椰汁江南八宝饭 💰48八宝饭啱啱蒸好温度好高 同冻嘅椰汁对比真系差天共地 但系两者竟

🥟小馆五福拼 💰80

🥗紫淮山小炒 💰68

🍗水晶肴肉 💰~50

🍖红烧乳鸽 💰29

🫓荠菜肉丝炒年糕 💰68

🍨椰汁江南八宝饭 💰48
八宝饭啱啱蒸好温度好高 同冻嘅椰汁对比真系差天共地 但系两者竟然可以融合得咁好🙈 会有D好大粒嘅红腰豆系出面 但系我就冇食到!糯米饭同椰汁已经好好味了😭

🍮班兰蓝莓糕 💰33
呢个真系唔可以唔试!班兰已经系我最爱嘅味 冇谂到同蓝莓竟然都可以咁match!蓝莓糕入面仲会有蓝莓颗粒 咬落去好爽口!呢个口感整体系糯糯地又黏黏地 同桂花拉糕会好似!而且会好清爽清凉 超级推荐!😍

整体来讲我都系钟意佢D点心同甜品多D😍如果要食本帮菜 南小馆绝对系一个好选择 会再encore!佢有好多分店架 超级方便~
小馆五福拼
水晶肴肉