2021-09-29
都真系好耐冇试过一人一锅嘅打边炉,今次因为系公司附近的新餐厅有人赞过才一试。 又系呢座劲多新餐厅的金轮天地,铁板烧日本野就多,火锅就系第一间。睇菜单,用上下一站天后呢个gimmick,真系几啱。 可惜下午才来,享受不了舒适的海景,晚上来这餐厅就系差少少,如果你记得,呢座好多餐厅都有无敌海景。 一人一锅叫自己的喜好汤底,完全唔驶烦。 见到隔离食田鸡,劲肥美,忍不住点。 牛肉选择几多,由于未试过品质,叫过普通来看看系料,感觉都不错。 好多种不同的丸同饺嘅选择,随你喜欢。 炸午餐肉,墨鱼滑同虾滑,蟹柳都几好。 醉鸡好出色,浓浓酒香绝对不能抗拒,唔系好似平时舖头咁淡淡的味道。 叫了一种海鲜试试,鲍鱼仲切片上,几有心机。 呢度竟然有串烧,整串羊肉试试,一丝丝浓郁的深圳东门味,几好。 唔知选三色面同乌冬好,小朋友才选择,我两样都要,配麻辣汤底几好。 如果好耐无食过一人一锅,绝对可以试下,而家价钱不会似平时的咁贵,两个朋友唔想食太多,来就正确。 靖·火锅 天后电气道68号金轮天地23楼
一人一锅叫自己的喜好汤底,完全唔驶烦。
见到隔离食田鸡,劲肥美,忍不住点。
好多种不同的丸同饺嘅选择,随你喜欢。
炸午餐肉,墨鱼滑同虾滑,蟹柳都几好。
叫了一种海鲜试试,鲍鱼仲切片上,几有心机。
靖·火锅 天后电气道68号金轮天地23楼