KABOOM

先同大家解释吓咩叫4好餐厅嘢好食,酒好饮,景好靓,卡好打!.咁多个好都知道跟住落嚟介绍嘅餐厅我哋都相当满意啦!你今日要介绍嘅餐厅就系位于尖沙咀太子集团中心,近排Hit爆嘅 Kaboom 了💥.餐厅有分两层,室内同户外,今次我同朋友就喺室内晚餐,室内嘅餐厅风格几似酒店餐厅,欧式度假风,既典雅又大方,座位亦都几舒服😌.呢度俾个贴士大家,今次我同朋友就book咗星期一夜晚六点,嚟到嘅时候唔算好多人,但系走嘅时候就大排长龙啦。时间许可就早少少嚟,如果唔系就记得记得要预约喔📅.跟住落嚟带大家睇吓啲嘢食点先💁🏻‍♀️.🦐KABOOM Special Prawns感觉有啲似避风塘炒蟹,但系只蟹就变咗虾嘅版本,虾嘅周围有好多好嘢味嘅炸蒜,虾既本体好弹牙嘅,亦都大大只,钟意避风塘炒蟹嘅朋友值得一试。.🥗 A Very Berry Summery Salad有新意嘅沙律,沙律菜配上士多啤梨酱,加埋芝士粒同埋parma ham ,食落去几好食。最主要系想落一个好靓嘅碟上边令到成件事加晒分。.🍚Tom Yum Gong Risotto🌟超有特色既一道菜,喺食呢道菜之前完全想像唔到原来西式嘅意大利饭Mix 泰式风
先同大家解释吓咩叫4好餐厅嘢好食,酒好饮,景好靓,卡好打!
跟住落嚟带大家睇吓啲嘢食点先💁🏻‍♀️
🦐KABOOM Special Prawns
🥗 A Very Berry Summery Salad
🍚Tom Yum Gong Risotto🌟
超有特色既一道菜,喺食呢道菜之前完全想像唔到原来西式嘅意大利饭Mix 泰式风味嘅冬阴功系天作之合。
当冬阴功嘅酸辣咸鲜衬落去口感极之”all'onda”嘅意大利饭。就好似牛郎遇上织女咁相衬🎎但系由今日开始我唔会再比佢哋分离😂得闲我都要喺屋企自己研究吓,因为真系好好食。
最后不得不提当中嘅带子亦都真系非常好食,真系好想令人食多几粒!🤤
🥩Chargrilled Beef Strips with Roasted Vegetables
算系整个晚餐比较普通嘅一个set,但系喺呢度所讲嘅普通唔系话佢质素唔好,而系其他菜特色指数爆灯!我哋叫咗medium,出到嚟肉味几够,肉质丰满所以其实都唔错。
🛁 Damn Pissed Off
泡泡浴主题鸡尾酒 ,热情果泥、姜味菠萝汁配vodka , 酸酸甜甜好饮打卡超一流!配埋个鸭仔decoration,成件事超有feel🧡
🥥Kaboom
whiskey,、云呢拿炼乳、布蕾利口酒、大吉岭奶茶,好香云呢拿味加上微甜,相当适合ladies饮嘅cocktails 🍸
总结:
最后埋单$1100,享受左个4好晚餐,讲真其实几满意,大家睇完心动嘅话就快啲去预约啦😚
KABOOM Special Prawns
A Very Berry Summery Salad