2017-07-11 512 浏览
好喜欢呢到,住左北角甘耐,第一次嚟呢到食觉得真系有d迟。无论系嘢食又或者环境都胜价比高。入面的设计集中系木的元素,柔柔的灯光更额外有格调。入面还有一个仿电话庭,十分可爱,同行的小朋友都忍不住过去玩一玩。前菜点了香草蒜片酒煮新鲜蚬,好香的酒味,未食已经嗅到好香。蚬的味很鲜甜,肉质饱满,系一个好好的前菜。主菜选了西餐必点的安格斯西冷牛扒。配黑椒煎很香,份量十分大,肉质偏瘦点,但绝不老柴,岩爱美嘅女仕。还想特别提的系因为有小朋友的关系,要熟点才可以给他食,但我又好自私的想食5成,之后就麻烦厨师再煎熟点。谁知再煎后还切片上,配置非常精美,值得一赞。今晚的必推系呢个黑松露海胆鹅肝芝士意大利饭,好长嘅名,但就真系样样都齐。意大利饭有忌廉芝士的香,有嚼口。鹅肝入口即溶,脂肪度刚好。再有埋个海胆,三样味道,三样感受。还想提一下呢到嘅饮品,有酒精同非酒精饮品。我喜爱嘅果茶都有,一杯大大杯又好饮。仲有仲有,原来厨师只有一个人,手脚超快的,上菜速度好快,就算坐满了客亦不会耐。最重要系乜?就系厨房原来系一个后生嘅靓仔啰!最好就系喺我面前煮比我食喇,哈哈。