2022-04-17
放假好太阳,要出街走一走,吸收一下维他命但系都要食下好嘢先去咗佐敦嘅一间cafe,门口排队,应该都会唔错啩,决定试一试佢佢个menu 都几特别,每款嘢食都系用地方名做dish name, 我同朋友就叫咗calcutta 同yorkshireCalcutta系一个炸脆鸡加印度butter chicken 嘅汁,同marsala waffle. 个鸡好脆同juicy, 但太多汁,好快就浸淋咗啲脆脆,而waffle 都好香香料味,都系个汁令到佢好快淋哂如果个汁可分开上可能会更加开心,但整体系好食同吸引嘅Yorkshire对比起上面𠮶个,呢个就普通得多啦,english all day breakfast, 不过面包部分,佢用咗yorkshire pudding 去代替,仲系平时一大只搣嚟食咁大只。好热好香好湿润。但其他嘅嘢就唔够热啦,只煎蛋同肠都系暖,可以再热啲就更好。 仲有佢个烟肉系一条厚切嘅,好有咬口同满足感
放假好太阳,要出街走一走,吸收一下维他命
但系都要食下好嘢先
Calcutta
如果个汁可分开上可能会更加开心,但整体系好食同吸引嘅
Yorkshire