2009-08-04
今日去到朗豪坊的foodocurt, 帮衬左上次在apm食过的 pepper lunch上次食碟饭, 完全唔好食, 今次无贪平, 买左份霜降牛柳套餐, 有埋汽水同餐汤, 八十四蚊, 可以讲今次我无孤寒了好多人排队, 成个门口都系人等攞扒, 今次再食 pepper lunch, 系因为上次觉得贵价扒应该会好食, 果然无错! 霜降牛扒肉质好靓, DIY式的自己煎块扒, 香味扑埋嚟, 都几吸引, 伴随有大量芽菜, 粟米粒, 青豆, 跟足指示将煎好的牛柳放在芽菜上, 避免煎过龙而㶶今次醒目了, 无加太多的酱汁, 只系加一半, 所以不至于变糖水, 同埋今次系食扒, 肉味够重, 味道几好!餐汤ok, 蕃茄味, 唔难饮 一早知道要买贵扒先好食, 就唔会好似上次咁失望啦