2023-05-18 19 浏览
今日去开宋皇台探朋友, 佢话佢屋企楼下开左间劲正既车仔面,啲丸打得劲有咬口,所以就趁下午茶时间就去试下。去到舖头简洁明亮,坐得都舒服。因为下午茶时段又唔太饿 所以同朋友叫咗一碗面两份食,同埋叫咗好多小食。朋友知我系丸怪,特登介绍我食呢度啲手打丸,唔试由置可,一试就唔想再去深水埗排队。手打丸超正! 坚足料弹牙,见得到既墨鱼粒丫,有炸有唔炸!仲有少见啲既马鲛鱼蛋, 鱼味香浓!好难得车仔面档有甘高质既手打丸,丸怪必去!萝卜超甜无渣,朋友果然好推介,老板娘话佢地系用韩国水耕白萝卜,先有甘甜既效果👍🏻 真系必食推介!猪红调味岩岩好唔会话太咸!仲有手工包饺子又系新鲜足料, 老板娘话系每 朝早人手包架, 卖晒就无! 炸韭菜饺,足料胀卜卜, 韭菜味劲香!咖哩三宝 - 咖哩汁惹味,鱿鱼爽口,老板娘话个咖喱汁系用咗40几种香料炒,真系食得出佢好有层次👍🏻最最最重要既系, 黄金鸡汤汤底香浓无味精👍🏻 食完饮埋都唔日渴㖞!良心小店用心制作, 希望可以保持水准!(PS 老板娘劲nice❤️)

猪红调味岩岩好唔会话太咸!

炸韮菜饺

咖哩三宝

良心小店用心制作, 希望可以保持水准!

(PS 老板娘劲nice❤️)
炸韮菜饺
咖哩三宝