2021-10-28 406 浏览
打边炉最紧要系乜呀?系要够新鲜!所以今次就食下呢间边炉嘅鲜料,睇下佢啲料够唔够鲜!🔹美国桶蚝:想食下海鲜过下口瘾,于是就叫左巨型嘅美国桶蚝,未碌嘅时候都已经成十几厘米长,大大只,好好肉!碌熟左之后,完全无缩水!咬落弹牙,有新鲜蚝味!完全系大满足之选!(有一只蚝唔小心碌耐左,又唔记得捞起,结果都无乜缩水!劲!)🔹本地手切牛肉:同时叫左安格斯牛肉,两者比较之下,本地牛肉会比较有咬口有𡁻头,牛肉味都几出。但系油花就无咁多,但新鲜程度就会比安格斯牛好,应该系当日即㓥嘅新鲜牛黎嘅,好味!🔹安格斯牛肉:呢款牛肉就好大路,平时都会好易食到。但呢盘牛肉系比较新鲜嘅,虽然系冰鲜空运,但你会食得出唔系雪左好多日嘅次等货。油花分布均匀而且唔会太多太腻,牛香都香浓,但本地牛会重味啲。㊙️你问我呢两款牛,本地定安格斯,我觉得最好就系两款都叫,有时食本地牛香,有时食安格斯靓油花!(二拣一嘅话就本地啦!)

桶蚝

本地牛