餐厅: 炊公館
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2022-10-03 4716 浏览
屋企人聚会都会习惯食中菜,今次无意中发掘左一间景观靓同埋性价比高嘅餐厅🌟.我地一行有6人,所以拣咗个片皮鸭套餐加少少𩠌.🌟黄金鲜鱿 $98有咸香嘅蛋黄味,鲜鱿大大条,咬落好香脆,但又唔会太干身.🌟秘制酸菜鱼 $298呢间嘅酸菜鱼唔会一味得个酸,同其他地方食嘅口味有少少唔同,桂花鱼吸哂汤既精华所以忍唔住系咁食.🌟北京片皮鸭原只片皮鸭颜色非常美丽咬落外皮酥脆松化,加埋京葱条、青瓜条同甜酱汁,味道更加丰富饼皮要热辣辣先会更易撕开.🌟二食生菜包鸭菘将鸭肉加了配料炒一炒,味道好香又有镬气包埋生菜食中和左热气的感觉.🌟鲜鸡炖螺头汤炖汤热辣辣,而且非常鲜甜,好饮👍🏼👍🏼.🌟原只南非鲜鲍鱼鲍鱼炆得好腍身,老人家都食得到.🌟生炆海星斑呢个海星斑好有惊喜,因为鱼皮有轻轻煎过所以好脆身而且鱼既肉质鲜嫩,好味好味.🌟上汤浸时蔬娃娃菜有大量既上汤浸住所以非常入味.🌟波士顿龙虾面龙虾食得出几新鲜,而面系幼身款食落冇咁易顶肚,仲可以食多碗.🌟芝麻糊配擂沙汤圆芝麻糊唔杰身,亦唔太甜,好味❤️擂沙汤圆上菜时仲系暖笠笠
我地一行有6人,所以拣咗个片皮鸭套餐加少少𩠌
🌟黄金鲜鱿 $98
黄金鲜鱿

有咸香嘅蛋黄味,鲜鱿大大条,咬落好香脆,但又唔会太干身
🌟秘制酸菜鱼 $298
秘制酸菜鱼

🌟北京片皮鸭
北京片皮鸭

原只片皮鸭颜色非常美丽
咬落外皮酥脆松化,加埋京葱条、青瓜条同甜酱汁,味道更加丰富
饼皮要热辣辣先会更易撕开
🌟二食生菜包鸭菘
二食生菜包鸭菘

将鸭肉加了配料炒一炒,味道好香又有镬气
包埋生菜食中和左热气的感觉
🌟鲜鸡炖螺头汤
鲜鸡炖螺头汤

炖汤热辣辣,而且非常鲜甜,好饮👍🏼👍🏼
🌟原只南非鲜鲍鱼
原只南非鲜鲍鱼

鲍鱼炆得好腍身,老人家都食得到
🌟生炆海星斑
生炆海星斑

呢个海星斑好有惊喜,因为鱼皮有轻轻煎过所以好脆身
而且鱼既肉质鲜嫩,好味好味
🌟上汤浸时蔬
上汤浸时蔬

娃娃菜有大量既上汤浸住所以非常入味
🌟波士顿龙虾面
波士顿龙虾面

龙虾食得出几新鲜,而面系幼身款食落冇咁易顶肚,仲可以食多碗
🌟芝麻糊配擂沙汤圆
芝麻糊配擂沙汤圆

芝麻糊唔杰身,亦唔太甜,好味❤️
擂沙汤圆上菜时仲系暖笠笠