2015-06-01
又系朋友既介绍 =D 呢度出名环境靓~ 黎到果然无失望!黎餐厅一定要经过一条楼梯先~ 有逐步远离尘嚣既感觉上到黎会见到非常空旷既位置~ 终于可以远离一下大商场!!左边系餐厅入口呢度可以出租作为婚礼场地, 所以见到户外好多备用既枱枱凳凳公众假期一样有set lunch~ 共11款主菜可以拣店内环境都唔错 纯白 简约 整洁 有唔少家庭带埋小朋友黎食见到好多红酒杯... 我谂呢度夜晚气氛会更加好我同朋友一人叫左一个set lunch先上餐包, 好得意! 四四方方 仲印左店名 好有风格!朋友拣左车厘茄煎南海大虾长通粉 $98 三大只肥美煎得甘香又爽口既大虾 茄汁味好新鲜 甜而不酸 仲有好浓既洋葱味同香草味, 非常推介!!我叫既系 烧原只春鸡配迷迭香牛油汁 $128最爱啖啖肉既我一定系拣烧春鸡~ 可惜呢个有少少失望鸡唔太大只 酱汁味道麻麻 成碟都唔太特别不过春鸡皮都煎得够香脆.. 其他配菜味道都好淡, 无调过味咁济餐茶只有苹果茶 我地一冷一热其实即系苹果汁味道 略嫌甜左D因为唔太饱 我地后来+$28追加左个柠檬芝士饼味道唔错 柠檬味好香 蛋糕口感松软餐厅营业时间以供参考~~总结 餐厅环境已经
黎餐厅一定要经过一条楼梯先~ 有逐步远离尘嚣既感觉 上到黎会见到非常空旷既位置~ 终于可以远离一下大商场!! 左边系餐厅入口 呢度可以出租作为婚礼场地, 所以见到户外好多备用既枱枱凳凳 公众假期一样有set lunch~ 共11款主菜可以拣 店内环境都唔错 纯白 简约 整洁 有唔少家庭带埋小朋友黎食 见到好多红酒杯... 我谂呢度夜晚气氛会更加好
先上餐包, 好得意! 四四方方 仲印左店名 好有风格!
三大只肥美煎得甘香又爽口既大虾
最爱啖啖肉既我一定系拣烧春鸡~ 可惜呢个有少少失望
鸡唔太大只 酱汁味道麻麻 成碟都唔太特别
其实即系苹果汁味道 略嫌甜左D
味道唔错 柠檬味好香 蛋糕口感松软 餐厅营业时间以供参考~~
总结 餐厅环境已经羸晒 系呢度食饭会有好悠闲既感觉
而且价钱唔算贵 食物质素都唔错 值得一试
题外话/补充资料:
因为个日天气好好 坐系望窗既位坐得耐, 对眼竟然不自觉流眼水...
后尾要带住太阳眼镜先无再流眼水 =P