2022-05-24
前几日个天不停⛈落雨梗系要揾啲室内活动做吓啦撞正姨姨又放假,妈妈一于约佢去食个brunch 再shopping🛍血拼之前梗系要食饱咗先有💪🏻力啊今次我哋就拣咗东涌Sheraton隔篱商场劲好view嘅西餐厅@upperdeckhk 😍睇吓个Menulunch set 劲多选择配埋呢个地方同环境绝对系超值餐厅中间再放咗张波枱🎱只要响度惠顾就免费玩,计落仲抵过波楼🤣🤣前菜Burrata cheese with cherry tomato🥗啲芝士有creamy又香牛奶味食到我舔舔脷个 sauce 酸酸甜甜好开胃Soup of day🥣南瓜汤又滑又香甜主菜 Rib eye steak 🥩牛扒选咗medium rare 煎完出嚟真系粉红色软软滑滑超好味 配菜薯条🍟应该系新鲜手切,薯仔味浓郁钟意饮返两杯嘅妈妈梗系加$30要杯🍷house red wine chill 下😜Rigatoni Amatricaiana🍝烟肉芝士茄汁通粉煮得Al dente ,芝士毫不吝啬放满面,厚切烟肉条配埋洋葱丝非常惹味连天天BB一啖一啖不停口咁食👍甜品Baked Alaska 好耐冇见嘅怀旧甜品外层酸酸甜甜嘅蛋白配
血拼之前梗系要食饱咗先有💪🏻力啊
Rigatoni Amatricaiana🍝
连天天BB一啖一啖不停口咁食👍
甜品
Baked Alaska
好耐冇见嘅怀旧甜品外层酸酸甜甜嘅蛋白配青柠皮碎超清新,入边系劲浓士多啤梨🍓雪糕
呢度啲员工服务一流🙏超有爱心,成日同我玩,直得一赞
临走时见到佢个Dry aged 柜放满多种部位不同的熟成牛排🤤等有机会同爸爸嚟撑枱脚