2015-02-14 3461 浏览
一向钟情harlan group既餐厅,mid-town顶楼既penthouse已经去过并点评过了,无敌靓view。呢间harlan既日式餐厅,正正在penthouse下一层,自然都系坐拥靓景。我订枱既时候唔知,原来星期日晚有semi-buffet, main course系4选1,其他都系buffet,酒水另计,每人$580,形式同Zuma相似。Buffet既食物包括各色salad, 寿司, 手卷, 天妇罗, 煎鹅肝, 煎虎虾,清酒煮蚬, 煮物等。寿司同手卷要同waitress落order, 有海胆,濑尿虾,玉子,火炎三文鱼,等等。主菜有3-4款可选,我记得有银鳕鱼西京烧,烧鹿儿岛豚肉,hanger steak。主菜既银鳕鱼好似好多人推荐,所以自然唔差,有3-4块,miso味好浓;hanger steak就相对细份,无问过我要rare或medium etc,i guess it's set per their standard,无血水,so应该系medium。虽然steak几细份,但其实大份都食唔落,前菜选择太多 !餐厅设计到大部分枱都面对海景,窗口位都系卡座,景观确实无敌,坐得舒
hanger steak
银雪鱼西京烧
sakura blossom
mai xxx
assort sushi
!餐厅设计到大部分枱都面对海景,窗口位都系卡座,景观确实无敌,坐得舒服,食得开心d!
2015-01-11
银雪鱼西京烧