男友的生日饭,目标是日本菜,之前做咗功课,我见到呢间日本餐厅食物拎奖,又有靓景,于是一于来试试。我哋两人叫咗一个tasting set, 一个omakase, +2杯饮品。每个set有大概七至八个菜,侍应喺上每一道菜的时候都会介绍菜式和食法,款式多到我已经唔记得咗菜名同埋分唔到系边个set(🤦🏻‍♀️真系失败)。基本上两个set嘅食物大都系对应,例如大家都会有一样数目嘅前菜、肉同鱼,但系种类以及煮法唔同。整体来说,刺身方面和优质日本寿司店相比就不突出,熟食(天妇罗、鳕鱼和牛肉)我最为满意,下次来我会选择散叫😬环境同服务方面系属于一百分, 我订位是有同佢讲系朋友生日,希望甜品写上名字, 我去到之后都冇再特别提醒,谂住有就有、无就由佢,点知最尾上甜品嘅时候,真系有写名,而且靓女侍应好热心咁帮我地影相留念,好开心🥳

2019-06-22
庆祝纪念