2021-04-23
铜锣湾嘅zeng喺vpoint 30楼,景观开扬,仲要有户外位置,天气好真系不得了🥺食物系西日fushion,款式大路,但食得岀每款都有用心😉先嚟一个assorted seafood platter生蚝配上三文鱼籽,加埋日式柚子酢,更鲜味😽矶煮鲍鱼煮得入味,唔韧🙆🏻♀️ 另外仲有虾同螺片值得一提,我无谂过呢个价位会包埋鱼子酱! 再配埋碎蛋黄碎蛋白梳打饼食,好味😽前菜部分仲有柚子醋龙虾牛油果沙律,开边龙虾肉质爽甜唔韧,成个沙律都好清新🤩上自选main dish前,仲有一碟好足料嘅明太子忌廉意粉意粉有口感,亦好挂汁,好味😉之后main dish部分三选一我同朋友分别拣咗慢煮三文鱼同烧春鸡慢煮三文鱼好有惊喜😼同平时食开嘅油腻三文鱼腩唔同,佢做到三文鱼肉嫩滑,但就一啲都唔油🤨烧春鸡亦做到皮脆肉嫩嘅水准,唔错😽😽甜品环节有日本cheesecake,芝士味好岀。当日仲要配埋我钟意嘅枫糖味雪糕🤫至于Crème Brûlée 个面烧得好脆,但如果炖蛋部分更滑就更好🙈.如果你同我一样系蚝痴,就记住加$158 任食生蚝! .@zeng.hk Brunch: promotional price $528 +
食物系西日fushion,款式大路,但食得岀每款都有用心😉
先嚟一个assorted seafood platter
上自选main dish前,仲有一碟好足料嘅明太子忌廉意粉
意粉有口感,亦好挂汁,好味
之后main dish部分三选一
我同朋友分别拣咗慢煮三文鱼同烧春鸡
烧春鸡亦做到皮脆肉嫩嘅水准,唔错😽😽
如果你同我一样系蚝痴,就记住加$158 任食生蚝!
@zeng.hk Brunch: promotional price $528 + 10% /p.p