2022-11-13 270 浏览
早一个星期同屋企人嚟到呢间新开嘅港汇轩饮过午茶 觉得点心品质都几好 食物都精致 环境又舒服 可以望到维港海景 所以就同男朋友嚟试下呢度嘅晚餐呢度嘅茶系用茶包嘅 味道好香 饮得出系品质比较好嘅茶虎皮尖椒炒安格斯牛肉 呢碟𩠌都炒得几惹味 虎皮尖椒带有少少辣 食落仲爽脆 安格斯牛肉一啲都唔韧 肉质有咬口得黎带点软嫩 仲有啲油脂Tim 系好味高质嘅牛肉金榜酱大虎虾伴黄金馒头金榜酱食落有啲似喇沙 个酱汁有少少希 比较似汤水 同预期嘅有啲唔同 虎虾啖啖肉 黄金馒头新鲜炸起当然好味海参炆鸡煲海参爽弹 鸡嘅份量都几多 最好味系啲配料 因为吸晒所有酱汁嘅精华如果想舒舒服服坐低饮餐茶望下海景 呢度都系一个选择 不过整体感觉觉得午市嘅质素比晚市好

呢度嘅茶系用茶包嘅 味道好香 饮得出系品质比较好嘅茶

虎皮尖椒炒安格斯牛肉