2021-11-22 1113 浏览
周年纪念当然要物色一下有情调的餐厅共渡时光,所以我预订左系铜锣湾V Point 30楼的ZENG。可惜今次到达餐厅先发现最靓的景系要坐出露台的Shisha位置,可以望到一大片维港的海景及对岸的灯饰,大家记得要预订露台的靓位喇。头盘我地跟套餐加点左6只生蚝,待应先生好礼貌咁介绍呢款生豪的特色,食落真系比较大只,富海水味及矿物质风味,口感较为爽口,建议大家都用$188呢个优惠价享用一份高CP值的生蚝。 另一份Dinner set的前菜系和牛同吞拿鱼腩蓉Taco, 和牛同Taco味道一般,唯独吞拿鱼腩蓉比较出色新鲜,如果Taco可以脆D,就值得俾90分喇!白腰豆忌廉汤配上伴碟带子,香浓得来又夹到带子的鲜甜。黑松露薯条唔算炸得好香口,有少少干身,但黑松露酱十分出色,上台无耐就俾我地扫晒! 樱花虾鲍鱼天使面,鲍鱼切成薄片,酱汁唔系浓稠个种,但食落唔会太淡味。主菜我地就拣左澳洲M5和牛西冷扒,煎到五成熟岩岩好,表层布满油脂香,内层肉质有弹性,牛味够浓厚。

白腰豆忌廉汤配上伴碟带子,香浓得来又夹到带子的鲜甜。

Frech  Fresh  Oyster
Truffle  fries
Negitpro/  /  Wagyu  Tartare  Tacos
Cannellini  Beans  Cream  Soup
Angel  Hair ,  Abalone  &  Sakura  Shrimp
Fro-Zeng
Frech  Fresh  Oyster