2022-12-05
Poodside 网上成日介绍嘅打卡餐厅,我两星期前已经预约,可惜都系book唔到窗边位,净系book到室内房间位置,但系当然都要过嚟试吓啦!我book咗星期日1:00 ,去到嘅时候发觉门口outdoor都有位,但系餐厅经理(好友善👍)同我哋讲门口比较多蚊,如果我哋钟意都可以坐。咁我哋拣室内或者室外,最后尾我哋啲室内嘅环境都好好就坐喺室内。佢哋set lunch嘅价钱都合理$2xx, 包汤或starter, main 同埋饮品。我哋嗌咗 Starter:蕃茄汤(好饮,有浓郁蕃茄味)多士配蘑菇 ( 炒香咗嘅蘑菇,加多士卜卜脆好食)三文鱼沙律(正常水准)Main: Rib eye steak (五成熟啱啱好,都几好食)烤猪扒配黄梅汁(西餐猪扒来讲算几好食,唔系太肥,但系啲肉都淋)松露海鲜意大利烩饭 (我好欣赏呢一个,松露够香,海鲜都煮得好食,一啲都唔干身)香草酱意大利面(正常水准)打卡餐厅来讲,食物质素同埋个价钱,我觉得已经好好👍
我哋嗌咗
Starter:
蕃茄汤(好饮,有浓郁蕃茄味)
多士配蘑菇 ( 炒香咗嘅蘑菇,加多士卜卜脆好食)
三文鱼沙律(正常水准)
Main:
Rib eye steak (五成熟啱啱好,都几好食)
香草酱意大利面(正常水准)
打卡餐厅来讲,食物质素同埋个价钱,我觉得已经好好👍