餐厅: Kyoto Joe
资讯:

2022-09-18 679 浏览
今日好开心试左间好好嘅餐厅 🥰 有装修,有夜景🌃 食物有创意又美味😋 餐厅名为KYOTO JOE,相信好多人都有听过 ,餐厅喺中环兰桂坊开业多年,2020搬左去加州大厦, 一直都不乏捧场客, 尤其是星期六日,一定爆满👍难得weekday,同朋友上咗嚟食晚饭, 一入到餐厅就觉得好有气派😎 楼底高而且有好多window seat,夜景仲好靓, 心心眼😍我哋拣咗餐厅嘅tasting menu😋 首先梗系叫啲嘢饮先啦, 我哋拣咗KURAMA, 系由清酒,威士忌配以柚子等调配,味道清新好味👍👍 餐厅都有提供大吟酿、Highball、威士忌等等,钟意饮酒嘅朋友一定喜欢🤩🌟香辣金枪鱼腩他他肥美嘅吞拿鱼腩加入春卷碎及特调香辣酱汁, 配合一块菜叶一齐食, 口感丰富😋🌟京都沙律沙律用左超过十种唔同嘅菜,配以厚切嘅三文鱼、吞拿鱼同带子, 鱼生非常新鲜, 好吸引嘅配搭👍🌟刺身•寿司盛合卖相一绝, 由四小碟组成, 刺身包括有真鲷, 依助目, 吞拿鱼腩, 赤身, 牡丹虾及鲷鱼😍😍吞拿鱼腩当然最好味啦,但系我都几欣赏佢个真鲷, 配埋酱油啫喱一齐食,唔错🫶🏻 寿司方面有两件, 分别系火炙吞拿鱼腩🍣同埋三文鱼腩寿司,

🌟香辣金枪鱼腩他他

🌟京都沙律

🌟刺身寿司盛合
卖相一绝, 由四小碟组成, 刺身包括有真鲷, 依助目, 吞拿鱼腩, 赤身, 牡丹虾及鲷鱼😍😍吞拿鱼腩当然最好味啦,但系我都几欣赏佢个真鲷, 配埋酱油啫喱一齐食,唔错🫶🏻 寿司方面有两件, 分别系火炙吞拿鱼腩🍣同埋三文鱼腩寿司, 我哋两个都一致认为 ,两件都咁正🤩

🌟鲈鱼卷
卷物外面轻轻炸过 ,口感香脆配埋鲜嫩嘅鲈鱼,好食到停唔到口😚

🌟椰菜花天妇罗
呢个真系第一次食, 好有惊喜🤩 香脆嘅外层配芝麻已经好香口, 里面嘅椰菜花食得出甜味,加埋酱汁嘅酸甜,好好味,送酒一流👍

🌟宫崎黑豚肉炉端烧
估唔到呢度串烧都做得好好,黑豚肉表面做到香脆, 豚肉都好juicy, 调味适中,正👍

🌟鸡腿肉炉端烧
一样做得出色,鸡皮部分全部都系香脆, 鸡腿肉保持嫩滑, 唔错👍

🌟石锅鳗鱼饭
一上枱已经香气扑鼻, 鳗鱼份量都唔少, 好欣赏佢嘅饭粒, 煮得刚刚好, 咁嘅配搭,非常滋味😋

屹立多年嘅餐厅绝对有佢嘅个人之处, 每一样细节都做得好好🫶🏻🫶🏻 餐厅职员服务殷切, 加上美丽嘅夜景, 可以完全放松地享受呢个用餐体验, 系非常满意嘅一个晚上,真心推介🫶🏻🫶🏻

2022-09-16