2023-11-19
朋友系九龙湾地胆,佢话每个星期定必会去呢间餐厅,贪佢够chill够relax🤠,同班friend倾下食下饮下,心情轻松元气返哂嚟咁话🥰讲到咁好…当然立刻相约朋友到此共聚,室外露天座位真系好chill,而室内超高楼底加埋落地大玻璃,开扬阔落,坐下感觉非常舒适💕呢间餐厅既然叫得Bar & Grill,当然有好多不同款式嘅酒类以及烤肉,同时亦都有𩠌酒小食及dinner set4个course嘅dinner set👇🥣南瓜汤非常creamy,南瓜味香浓,甜香幼滑🥩香烧羊架配乳酪薄荷汁$268烧得非常靓仔🤩,外面微微焦㶶,炭香味浓,使得羊脂逼出,油香四泻,但仍然保持肉嫩juicy;酱汁以乳酪做基底,酸酸地亦有奶香,加埋清新舒爽嘅薄荷香草,幼滑清新,不单止唔腻,仲好开胃添😋🍰芝士蛋糕芝士味浓厚,口感超绵密细致,甜度刚好,配埋蓝莓酱一齐食更添清香甜蜜,幸福感返哂嚟😘☕️热柠茶饮完个热柠茶,由于餐厅气氛好好,意犹未尽,决定叫第二round再慢慢叹🤠🍽大满贯拼盘 (任何2款芝士、2款火腿及自家制杂肝酱配多土) $248呢个拼盘好有惊喜🤩,份量多之余个杂肝酱仲好好味,原来系自家制,质地滑溜而甘香,配合法包及
4个course嘅dinner set👇
🥣南瓜汤
非常creamy,南瓜味香浓,甜香幼滑
🥩香烧羊架配乳酪薄荷汁$268
香烧羊架配乳酪薄荷汁
香烧羊架配乳酪薄荷汁
🍰芝士蛋糕
芝士蛋糕
☕️热柠茶
呢个拼盘好有惊喜🤩,份量多之余个杂肝酱仲好好味,原来系自家制,质地滑溜而甘香,配合法包及面包条一齐食一流;莎乐美肠油脂甘香,质地烟韧,非常好味;风干火腿咸香有口感;两款芝士𩠌酒一流👍
大满贯拼盘
🥟脆炸意大利云吞(牛肝菌/菠菜鸡肉/蕃茄辣肉肠) $88
口味有三款可以选择,我哋拣咗人气牛肝菌馅,因为呢款小食系即包即炸,所以非常新鲜热辣香脆,牛肝菌馅料味道香浓,juicy一口爆汁,但系完全唔觉油腻,𩠌酒一流,必食之选👍
脆炸意大利云吞(牛肝菌)
脆炸意大利云吞(牛肝菌)
🍾咁chill嘅餐厅当然有欢乐时光,星期一至五17:00-20:00,星期六全日,同时亦有180分钟free flow
🍷House Red wine $55
产于法国嘅House Red, 闻落有果香,清爽口感,微干,酸度平衡,好适合配芝士及煎炸烤物😋
见到隔离枱个香脆猪手非常之正,另外仲有promotion menu啲小食都好想食,但系已经好饱,唯有留待下次💫
餐厅坐得舒服,食物质素高,而且侍应服务态度仲好好添🥰