2022-12-06
放工约左亲去食饭,近来食得太多Meat,搅到个人都Meat Meat 地🤣 所以最尾去左食Vegan 餐厅,揾揾下就揾到Root Vegan-一入到去就已经觉得装修好靓呀嘅感觉走嘅系型格工业cafe 风,加上泰系嘅vegan 食物,好似返左清迈一样,坚想去多次清迈旅行-吾可以吾提嘅系可以出去嘅露台,真心好正,系中上环有如此一个Relaxing cafe-叫嘅系 Red Curry Veggies & Tempeh ($138)--我地配嘅系Sourdough bread,面包真系好好味,点咖喱就岩晒,天贝系非常好嘅食材,低脂高蛋白,配上植物奶base 嘅咖喱,舒服,低脂,正金黄色之天贝- Cheese Bagel,超好食,入面仲有芝士粒粒做夹心,单食都好够味,连咖喱又系一流-作为芝士控见到Four Cheese Maple Pizza已经失心疯,吾可以吾点,因为有Maple syrup 所以可以当dessert 食-饮品我地点左Mixed Berries Protein Shake & Black Sesame Tofu Smoothie-真心好好味,Mixed Berries 嘅酸甜
一入到去就已经觉得装修好靓呀嘅感觉
金黄色之天贝
真心好好味,Mixed Berries 嘅酸甜,Black Sesame 嘅Richness,作为今晚一个好好嘅Ending