2024-02-29
在元宵节那天,我们去了可欣赏湾仔及跑马地美丽景色嘅餐厅😊食一个开心愉快嘅午餐沙律菜很新鲜,火腿嘅咸香配上沙律菜感觉很配合,系一个好好嘅开胃前菜南瓜汤好香滑,足料,配上嘅蕃茄包点汤好好味;而另外嘅一款包-香草餐包拼牛油都好香口薯蓉批外边脆脆,里面系软滑嘅薯蓉,加上龙虾汁十分之好味幼滑;批里面嘅海鲜有好多,有青口、鱼、虾等等,非常丰富牛扒五成熟,恰到好处,炭烧香气配上牛肉可以品尝到肉质原汁原味;而旁边嘅配菜薯仔粒亦很好蒜蓉炒西兰花苗炒得好香口, 菜亦很新鲜爽口厨师精选甜品-我哋可以食到三个味道嘅小蛋糕:首先我哋食焦糖苹果蛋糕,一粒一粒新鲜嘅苹果蓉口感丰富清新,焦糖味道有微微嘅苦香,连同忌廉配合得好好之后再食栗子合桃慕丝蛋糕,栗子及坚果系一对好好嘅组合,绵密嘅栗子蓉配合埋脆口嘅坚果底层,口感丰富,味道亦很配合而最后一粒系朱古力蛋糕,好食到我哋再加嗌一件😊朱古力味道非常之浓郁,底层系榛子和朱古力溶嘅组合,香甜美味。最后嘅饮品我哋叫咗热嘅鲜奶咖啡,味道香浓;另一杯是玫瑰花茶,感觉清香总括而言,无论食物质素同埋环境,呢度都系一间很好的西餐厅😊
车打芝士沙律
南瓜汤
蕃茄包及香草包
龙虾汁海鲜薯蓉批
炭烧肉眼扒配薯菜
蒜蓉炒西兰花苗
厨师精选甜品
厨师精选甜品-我哋可以食到三个味道嘅小蛋糕:
而最后一粒系朱古力蛋糕,好食到我哋再加嗌一件😊
比利时脆朱古力慕丝蛋糕
鲜奶咖啡
玫瑰花茶
总括而言,无论食物质素同埋环境,呢度都系一间很好的西餐厅😊