2023-10-23
假日瞓晏咗,去到海之恋谂下食乜,见到呢间舖环境几舒服,之前又未食过,一于去试下。睇佢个餐牌价钱相宜,坐得又舒服,约朋友or 一家大细都好适合。仲有,佢个甜品好好食,特别系哈蜜瓜味雪糕响面,好fresh🤩我简咗以下2款定食😋:-1. 豪华吉列定食(有吉列猪扒+炸蚝)平时好怕d 吉列好厚皮,但呢间炸得好好,炸起热辣辣配埋个汁好食👍🏻只蚝一d 都唔腥, 外脆里面只蚝好juicy 💦2. 豪华和牛肉寿喜烧定食有惊喜,牛肉质好软,配埋只温泉蛋超嫩滑😍, 平时要keep fit 既我,可以清晒成个餐😳😳但真心值得推介🤤入面仲有菇,豆腐同菜,好足料👍🏻Happy weekend 要食甜品先大满足,试咗始以下2款甜品推介: 1. 镰仓红叶茶屋特制软雪糕芭菲 见餐牌写住期间限定夕张蜜瓜软雪糕,同有我钟意既白玉+红豆,果然好出色🤩个雪糕好fresh, 好香哈蜜瓜味🤤好有层次,下面仲有pan cake, 抹茶味cream, 同抹茶啫喱,好满足2. 抹茶白玉红豆窝夫 有齐晒我钟意既食材,好夹既抹茶雪糕+白玉+红豆蓉 配waffle,waffle 仲热再夹埋雪糕一齐食😋伴碟仲有d 雪糕筒脆脆+粟米片, 增加咗个
1. 豪华吉列定食
(有吉列猪扒+炸蚝)
2. 豪华和牛肉寿喜烧定食
但真心值得推介🤤入面仲有菇,豆腐同菜,好足料👍🏻
甜品推介:
1. 镰仓红叶茶屋特制软雪糕芭菲
2. 抹茶白玉红豆窝夫
waffle 仲热再夹埋雪糕一齐食😋
伴碟仲有d 雪糕筒脆脆+粟米片, 增加咗个甜品既口感好crunchy 😚
饮品特饮只需加$15 配蜂蜜姜红茶 & +$20 配冰杂莓香橙红茶
remark : 白饭免费添加😏😏
唔洗惊唔够饱😝
+10% service charge
总结: 食物同环境都👍🏻👍🏻
下次会试埋推介"期间限定"和牛茶渍饭,同另外仲有好多款甜品😋
豪华吉列定食
豪华和牛肉寿喜烧定食