2024-02-06 648 浏览
岩岩搅掂左公司年结🥹 朋友话同我去食好野贺一贺佢😆 我地拣左系尖沙咀望到维港嘅鮨真❤️Omakase course ($888)有6款刺身、 6款寿司🍣 同埋一款热食🥰 lunch 黎讲都好抵食🫶🏻前菜 🥗水云长芋溶 - 味道酸酸地😍 做前菜好开胃🤤蟹肉蒸蛋🥚- 里便超多蟹肉丝🦀 面头仲有块鱼翅🥰 蒸蛋质地好滑❤️刺身🦐右口鱼包海胆🐟 - 面头加咗柚子皮🍊 同埋海盐做调味🥰 质感好软熟😍 包埋海胆味道好鲜甜🫶🏻烟熏过嘅金目鲷🐟- 配左紫苏叶花🥰 令鱼味更特出, 肉质比较结实😍针鱼🐟 - 上面用咗姜同埋葱嚟做调味, 肉质好爽身😍 味道好鲜甜好特别🥰平静鱼🐟 - 脂肪位置因为网烧过😍 所以有的坑纹,上面系柚子胡椒🍊 食落有油脂嘅香味系口腔徘徊❤️大toro 🐟 - 颜色粉嫩,油脂分布平均🫶🏻 入口充满油香❤️𩽾𩾌鱼肝 - 用慢煮嘅方法,所以食落更加滑身,个酱甜甜地, 食落好creamy 🫶🏻热食海炉芋配罗白🥬 - 食落带鲣鱼汤味😍寿司🍣深海池鱼🐟 - 上面加咗啲酱汁😍 质地好爽身鲜甜❤️昆布滇小白虾🦐 - 味道超鲜甜❤️新鲜赤贝- 好新鲜爽口🫶🏻太刀鱼配wasabi🐟 - 火炙过有鱼香,肉质鲜嫩🥰

Omakase course ($888)

前菜 🥗

寿司🍣
深海池鱼🐟 - 上面加咗啲酱汁😍 质地好爽身鲜甜❤️

昆布滇小白虾🦐 - 味道超鲜甜❤️

新鲜赤贝- 好新鲜爽口🫶🏻

太刀鱼配wasabi🐟 - 火炙过有鱼香,肉质鲜嫩🥰

鲽鱼裙边🐟 - 火炙过d 鱼油出晒嚟🥰 食落超香口❤️
马粪海胆- 片片都好鲜橙色,味道鲜甜, 好creamy 🫶🏻

汤🥣

甜品🍮 - 抹茶红豆冻