2023-10-07
呢排最hit嘅系乜嘢?梗系睇亚运比赛项目啦,对于钟意运动嘅人嚟讲。亚运进行得如火如荼,呢日同朋友喺佢屋企睇比赛睇得太耐,突然间想食嘢,咁就去佢屋企楼下,揾啲简单又方便快捷嘅食物,唔要普通的快餐,例如大x活,大x乐,咁就食拉面啦。两个人嗌咗1个拉面,1个炒饭同埋2个小食,好快食完又返屋企继续睇比赛。第一个系“猪软骨拉面”,waitress 话我知,个汤底系用猪骨,白萝卜,红萝卜同栗米一齐“熬”出来嘅,保证冇味精,建议我哋饮埋啲汤,人嘅身体系好诚实嘅,食埋面,饮埋晒汤之后喉咙完全冇事,like like.而猪软骨都好腍好入味,拉面亦好高质。“黑松露三文鱼炒饭”食落有清香的松露味,三文鱼切成粒状,都好香口,啲饭又炒到粒粒分明,成个炒饭份量唔少够饱肚。"生蚝烟肉卷",烟肉卷通常配芦笋,今次配生蚝亦好惹味;"多春鱼"通常冇得输,2个小食作为两份主食的点缀完全合格。