2022-07-26
从来无谂过会食一碗百几蚊上海面,日式拉面都唔使一百蚊啦。但在朋友极力推荐下,我都试下豪食中式面。凉拌麻辣茄子,半条茄子蒸完雪到好冻,淋个酱汁唔辣都唔麻,个味道好似系李锦记黑椒汁。唔推荐。海龙皇同蚝皇猪猪,整体都算靓汤靓料,海龙皇入面有两只大虾,虽然要自己剥壳,但好新鲜D虾肉都好弹牙;反而蚝皇猪猪入面几只凤尾虾,唔使自己剥壳,但系食得出系雪虾。广岛蚝同带子都够大,都好新鲜。我个人认为扁面煮既时间太短,偏硬身,口感差,下次再食可以要求个面煮耐D软D。我谂D汤都应该无味精,因为饮完汤都唔会觉得颈渴要饮好多茶/水。新店装修都几好,洗手间干净。但D台凳好赶客,坐得唔舒服,台同台之间好逼,客人好自然食完立即要走,唔会想倾下计坐多阵。唔可以算抵食,只能话一分钱 一分货,但相比起百几蚊碗台湾牛肉面,呢碗合理D。