2024-03-18 200 浏览
寻晚自己一个喺旺角度行街散心,咁啱行过见到靓煲皇,谂住天气咁冻打边炉暖下身都好,入到去同个店员讲一位,个店员都照比张大枱我坐,等我坐得舒服啲,服务好周到👍寻日天气都几冻,我就叫咗个特香胡椒猪骨煲,个汤好够胡椒味,饮完之后成个身暖笠笠,而且个汤仲好香猪骨味,啲筒骨唔系净系得骨,系有啲软骨黐住,同埋入边系有骨髓嘅,旧旧都有肉!我仲叫咗细嘅手切肥牛,肥鹅肠,同埋新鲜海虾,个手切肥牛,十足牛香味,啱晒我唔钟意好肥腻嘅牛肉,系新鲜嘅牛颈脊位,肥鹅肠够晒爽口弹牙,个海虾feel到系新鲜嘅虾,肉质唔会霉有弹性,渌完啲虾之后个汤底仲多咗虾鲜味,令到个汤更加鲜味十足,啲份量都好足料,加上个煲有好多材料,有粟米同埋白红萝卜,啲猪骨每嚿都好大嚿,搞到最后要打包食物拎走🤣会有下次!
个手切肥牛,
2024-03-16