2021-11-28
Steak & Fries(逸东酒店内)🤰🏽产检日怀孕后期要补充足够铁质。医生叮嘱除咗要按时食铁丸,仲要食多啲牛肉。因为身体血容量大左,需要铁质额外制造多啲血细胞。顺利完成检查后,立即同邓先生锯块牛排🥩进补一下。✨西冷 安格斯 250g(配烟熏烧烤酱)小店好特别,只系专卖西冷牛扒,所以整得好精。除咗块扒肉质好,仲想称赞厨师嘅烹饪技术。由于孕妇要食熟嘅肉,我哋order左7成熟。厨师拿捏得啱啱好,块扒刚好熟透,中间淡淡粉红色,肉质细嫩。成块排都系肉汁,肉味亦都好香浓。小店共有12款酱汁可选。虽然我哋叫咗BBQ Sauce ,但几乎完全冇蘸酱🤣,靓牛排单食已经非常美味。完全可以媲美某啲酒店贵价几百蚊块既牛扒呀,大推大推!Ps. 牛排g数可以加钱选择,如果g数多d,相对块扒就会厚啲(见图4)。建议都系250g叫起,200g太薄肉汁较小,亦唔够喉。✨芝士粉薯条🍟薯条系即炸即捞芝士辣粉,系高级版嘅shake shake 薯条,脆卜卜又热辣辣。不过芝士粉略咸,落order时可以同职员讲唔要落咁多味粉。✨腌菜沙律细细杯,有腌青瓜、红椰菜、红萝卜丝。口感爽脆,应该是用来解油腻。我们只是浅尝就算。✨环境
🤰🏽产检日
顺利完成检查后,立即同邓先生锯块牛排🥩进补一下。
✨西冷 安格斯 250g(配烟熏烧烤酱)
✨芝士粉薯条🍟
✨腌菜沙律
✨环境
系不同小店集合而成的food court,由于位居酒店内,装潢高级。
✨全set牛排250g $168,性价比真系好高。
回头率:⭐️⭐️⭐️⭐️/5