2022-01-24 1452 浏览
冇得去日本都要食下日本野🤗呢啲天气就紧系去打边炉!冇晚市紧系星期六日去食下好野,今日经开yoho又入左黎打边炉🌟寿喜烧日本产黑毛和牛及日本产豚肉放题套餐🇯🇵🐮 $359/位寿喜烧系日本系过年就会食。啲牛净系卖相已经🈵分,雪花纹劲靓❤️油脂唔会太多,店员教系咁易烧一烧再落啲寿喜烧汁就食得,然后蘸埋蛋汁一齐食仲更加嫩滑☺️入口即溶,呢个系一个关西风嘅食法。觉得干就可以加少少鲣鱼汁落去。唔知系咪耐冇黎,而家转左做一人一锅,所以我就一锅放汤食,一锅烧住食🤤除左和牛仲可以叫牛舌,轻轻烤一烤就食得,太耐会韧。汤底就偏甘甜,清醇。除左牛,豚肉都好新鲜,颜色呈淡粉红,唔会有多余嘅油脂,薄薄一片食落唔厚实,软淋淋。一黎到店员就会上晒海鲜同埋寿喜烧啲配料,唔够食就可以出去自助区到自己拎。啲海鲜都好新鲜,有扇贝、青口、虾、墨鱼滑、鱿鱼、八爪鱼等等,劲丰富自助区仲有关东煮🍢、鲷鱼烧、Haagen daz、waffle同埋棉花糖等,我就贪得意整左支棉花糖食😎酱料方面有好多选择,有好多平时出面见唔到嘅酱🤩有18禁辣酱、黑芝麻酱、青森林檎酱油等等,黑芝麻酱够特别,比普通麻酱再香啲,配牛肉食唔错呢个价钱包埋饮品同asah

呢个价钱包埋饮品同asahi任饮,真系劲抵食✨性价比高