2022-12-11
终于又到左边炉嘅季节,呢间位于女人街嘅边炉店近来好多人嚟打卡,所以天气一转冻就嚟同朋友一试!餐厅提供嘅系任食边炉,视乎肉嘅种类有4款不同套餐,今次我同朋友就拣左Set B呢度嘅自助区比想像中多选择,蔬菜多而新鲜,肠仔都有3款,丸就连啲冷门款例如姜汁皮蛋丸都有!另外仲有热住嘅炸物,其中炸鱼皮炸得香口酥脆,食到停唔到口!不得不提边炉嘅主角牛肉!呢盘牛肉相当不得了,送上枱嘅时候满满仙气,肥瘦均匀色泽光鲜,食落牛肉鲜味浓郁,而且又唔油腻,肉质上盛,任食边炉有咁高质嘅牛肉系个意外惊喜!另外呢个套餐除左靓牛肉,仲包其他肉类同海鲜,朋友赞呢度嘅生蚝鲜甜可口,我亦钟意佢嘅虾滑够弹口,呢个价钱包晒猪牛鸡海鲜算系相当抵食饮品方面,除左一般罐装/纸包饮品,仲有呢啲自家制冷泡茶,个人最钟意佢嘅无糖洛神花茶,味道酸酸地,啱晒打边炉去腻!