2023-02-24
2062 浏览
喺商业大厦里面,包揽左一楼嘅半层,环境超大,好少有嘅户外西餐环境🤩佢室内环境装修都劲靓,座位好多,同朋友倾足三个钟先走🤣🤣用QR code落单,有个dinner set 好抵食, 428 ,包两个前菜、主菜同埋嘢饮🤓🥢 经典凯萨沙律做开胃菜一流,菜好新鲜冇苦涩味,正完帕马臣芝士同本身嘅酱汁好match,又有蔬菜嘅Flash,又略带咸味,完美融合🤪🥢 水牛城鸡中翼平时食开嘅水牛城鸡翼都系偏咸,呢度嘅酱汁算系适中嘅味道,带少少酸味,令到个味道冇咁重😙肉质好结实,咬落去啖啖肉😛🥢 植物肉汉堡配松露薯条新尝试,第一次试植物肉嘅burger,肉味比预期嘅强烈,切开都好有肉香味,比起平时嘅牛肉偏软身少少,Burger最重要嘅系上下两嚿包唔好干争争,佢个包做到好软熟,配埋新餐肉食晒成个都唔会好济😋😋🥢 港式香辣软壳蟹意粉平时软壳蟹通常都系配黑松露,今次呢个又系新尝试,用港式避风塘炒蟹方式烹调软壳蟹,香脆炸蒜配合软壳蟹嘅质感,微妙营造出和风嘅感觉🤤☕️ 多明尼加朱古力-热朱古力甜度适中,饮落口好顺滑,用嘅奶都好香浓🫖☕️🍵 日本小山园抹茶鲜奶-冻茶香味好重,唔系用普通嘅绿茶粉冲出嚟,奶同埋抹茶嘅份量控制得
佢室内环境装修都劲靓,座位好多,同朋友倾足三个钟先走🤣🤣
🥢 经典凯萨沙律
🥢 水牛城鸡中翼
🥢 植物肉汉堡配松露薯条
🥢 港式香辣软壳蟹意粉
☕️ 多明尼加朱古力-热
朱古力甜度适中,饮落口好顺滑,用嘅奶都好香浓🫖☕️
🍵 日本小山园抹茶鲜奶-冻
茶香味好重,唔系用普通嘅绿茶粉冲出嚟,奶同埋抹茶嘅份量控制得好,饮落清香顺口🍵