2024-07-24 763 浏览
沙田其实真系一个好多好嘢食嘅地方,随心走入一间餐厅都可以揾到宝藏。话就早几日又响沙田,就同埋个同事食饭,「就呢间啦!」见到呢间叫做「Butlery」嘅餐厅装修得几靓,就入去食个午餐。我哋叫咗一份Set Lunch「煎澳洲谷饲西冷牛扒配烧薯仔及烧汁」跟咗一份「周打蚬汤」。估唔到碗汤比想像中更加香浓,浓稠嘅质感但有细滑嘅感觉。而西冷牛扒就肉质细腻、口感鲜嫩,上枱果阵油香四溢。「安格斯牛肉、枫叶浆烟肉 & 芝士汉堡」系我哋嗌嘅另一个菜式,厚厚嘅安格斯牛肉质感丰富、烟肉带有微甜但不算油腻、酱汁亦好特别,将整个汉堡升华。「酸忌廉牛油果酱薯条」,个酱汁调较得好好。令人停唔到口。我哋仲叫咗「朱古力奶昔」同埋「士多啤梨奶昔」,非常香滑可口。甜品方面,抹茶吉士酱厚班戟,配上红豆、脆玄米同埋抹茶蕨饼。食落非常有层次,抹茶味浓、吉士酱香滑、厚班戟就软绵绵,三样加埋都好夹。总结呢间餐厅,装修得精致,好值得嚟打卡;同时食物质素超级好,再加上店员有良好嘅服务态度,呢间餐厅好值得收藏!
沙田其实真系一个好多好嘢食嘅地方,
随心走入一间餐厅都可以揾到宝藏。
话就早几日又响沙田,就同埋个同事食饭,

「就呢间啦!」

估唔到碗汤比想像中更加香浓,浓稠嘅质感但有细滑嘅感觉。

而西冷牛扒就肉质细腻、口感鲜嫩,上枱果阵油香四溢。

「酸忌廉牛油果酱薯条」,个酱汁调较得好好。令人停唔到口。

酸忌廉牛油果酱薯条

安格斯牛肉、枫叶浆烟肉 & 芝士汉堡

抹茶吉士酱厚班戟

「朱古力奶昔」同埋「士多啤梨奶昔」
2024-07-18
午餐
酸忌廉牛油果酱薯条
安格斯牛肉、枫叶浆烟肉 & 芝士汉堡
抹茶吉士酱厚班戟
「朱古力奶昔」同埋「士多啤梨奶昔」
  • 安格斯牛肉、枫叶浆烟肉&芝士汉堡