2024-12-10
天气转凉,又想食刺身又怕冻,见到呢间餐厅有冬暖二人前,最后会有个暖笠笠火锅,岩晒我👍🏻餐厅装修好靓,十足日本居酒屋风格,楼下系吧枱座位,睇住师傅处理烧物,好有feel🇯🇵🥗沙律🥗前菜牛蒂渍同明太子薯仔沙律,先打开味蕾👍🏻🦪日本真蚝超级好食!巨大新鲜,好似我手掌咁大只,好鲜味,浓郁海水味😍🐟池鱼一条卖相好靓,师傅刀工细腻,原条池鱼用薄切同厚切上碟,点埋酸汁更加带出鲜味😋🐟马友一夜干即叫即烧,好怕一夜干会过咸,但呢个处理得刚刚好,保持到鱼的鲜味又不怕咸。师傅烧得好香,鱼油都几丰富😆🐮牛肉寿喜烧锅最后食个热锅暖下身,牛肉份量几多,点埋日本刺身蛋汁,好滑好juicy 👍🏻锅入面的蔬菜吸晒牛肉精华,好食。🎂甜品绿茶红豆大福同蕨饼,完美作结。🥤青柠梳打🥤蜜桃乳酸梳打酸酸甜甜几好饮🌟餐厅环境舒适,几适合同朋友相聚。食材拎好新鲜,性价比几高😋
🥗沙律
🥗前菜
牛蒂渍同明太子薯仔沙律,先打开味蕾👍🏻
🦪日本真蚝
超级好食!巨大新鲜,好似我手掌咁大只,好鲜味,浓郁海水味😍
🐟池鱼一条
🐟马友一夜干
🐮牛肉寿喜烧锅
🎂甜品
绿茶红豆大福同蕨饼,完美作结。
🥤青柠梳打
🥤蜜桃乳酸梳打