2005-05-30 6 浏览
在城大读书及毕业, 应该都光顾过城轩.毕业后, 很多旧同学聚会都会相约城轩, 除了因为有城大信用咭免加一外, 当然希望旧地重游, 缅怀读书的日子.不过去年装修后, 再帮衬两次都不太愉快, 上次有朋友从美国回来,十多人结果等了很久才每道菜才一一送上, 结果败兴而返.今晚两个人才去晚饭, 心想不是假期, 应该会有所改善.结果一点点了两个菜, 一是君度橙香骨, 价钱48 元, 一是怀旧小菜蒸芋饼, 特价28 元.等了一会, 个橙香骨去, 一口呷下去, 味度及份量都不错, 但两人都觉得个𩠌只是微暖, 打了个大折扣.我们两人叫了一碗饭Share, 但结果差不多食完成个𩠌, 追了两次都未到, 结果向个侍应姐姐取消. 本来取消个饭都己经唔系好开心, 只见个侍应姐姐向远方打左个手势, 示意取消, 跟住对唔住都无讲到.好在后来个部长姐姐, 来到讲左两句, 但结果我地都系食完晒第一道𩠌, 等左一阵才来了第二个蒸芋饼. 跟住先叫返个饭.真系讲真好似去饮咁, 逐度菜上一样.好彩之后侍应由送糖水至收费都很有礼貌, 条气先顺番D.城轩大堂上挂左个宣传口号"靓过酒店,平过饭堂". 第一句就心照啦, 讲返第二句, 今
在城大读书及毕业, 应该都光顾过城轩.

今晚两个人才去晚饭, 心想不是假期, 应该会有所改善.

真系讲真好似去饮咁, 逐度菜上一样.

好彩之后侍应由送糖水至收费都很有礼貌, 条气先顺番D.

城轩大堂上挂左个宣传口号"靓过酒店,平过饭堂". 第一句就心照啦, 讲返第二句, 今晚食左两个𩠌, 加两支汽水, 加一碗饭, 都要110 蚊落楼, 虽然唔贵, 但老实讲, 好多酒楼都做到呢个价钱. 唔系平就一定有客, 服务质素同样重要.

帮衬左咁多年, 都希望间学校有间好酒楼, 旧同学返去有个好的落脚地.